Praca w gastronomii często wymaga sporej precyzji. Nie zawsze jesteśmy w stanie ręcznie zrobić coś z taką dokładnością jak specjalistyczna maszyna. By uniknąć błędów i niedociągnięć, konieczna jest inwestycja w odpowiedni sprzęt. Jednym z takich urządzeń jest dzielarko-zaokrąglarka...
Niezbędnym elementem wyposażenia dobrze prosperującego lokalu gastronomicznego jest zmywarka przemysłowa. Urządzenie to usprawnia pracę całego zespołu, pomaga zaoszczędzić czas i pieniądze, a przede wszystkim gwarantuje higieniczną czystość naczyń. Trudno sobie wyobrazić, by klienci byli zadowoleni nawet z...
Duszenie, pieczenie, gotowanie, zapiekanie w jednym naczyniu? To możliwe, dzięki brytfannie. Dzięki swojej uniwersalności naczynie sprawdzi się dobrze zarówno w domowej, jak i profesjonalnej kuchni, bez względu na rodzaj przygotowywanych potraw. 1. Brytfanna – co wziąć pod uwagę przy zakupie? 2....
Co to jest grill elektryczny? Każdy wie, że grill to przenośne urządzenie używane do przygotowywania mięs, ryb oraz warzyw. Aktualnie na rynku istnieją trzy podstawowe rodzaje tego urządzenia: grill elektryczny, gazowy oraz węglowy. W niniejszym materiale skupimy się na analizie...
Marzysz o otworzeniu własnej kawiarni i zastanawiasz się, jaki ekspres do kawy wybrać, żeby odnieść sukces? Słusznie, bo choć powodzenie lokalu zależy od wielu czynników – lokalizacji, wysokości czynszu, wyjątkowości oferty czy atmosfery, to ekspres do kawy...
Wyprowadzasz się "na swoje" i masz już skompletowane prawie wszystko, ale nie wiesz, jakie noże kuchenne wybrać? To nic trudnego. Młody człowiek, który dopiero się wyprowadza do siebie, zazwyczaj nie ma zbyt wielkich funduszy, ale wystarczy zaledwie kilka porządnych...

Polecane