Praca w gastronomii często wymaga sporej precyzji. Nie zawsze jesteśmy w stanie ręcznie zrobić coś z taką dokładnością jak specjalistyczna maszyna. By uniknąć błędów i niedociągnięć, konieczna jest inwestycja w odpowiedni sprzęt. Jednym z takich urządzeń jest dzielarko-zaokrąglarka...
Duszenie, pieczenie, gotowanie, zapiekanie w jednym naczyniu? To możliwe, dzięki brytfannie. Dzięki swojej uniwersalności naczynie sprawdzi się dobrze zarówno w domowej, jak i profesjonalnej kuchni, bez względu na rodzaj przygotowywanych potraw. 1. Brytfanna – co wziąć pod uwagę przy zakupie? 2....
Co to jest grill elektryczny? Każdy wie, że grill to przenośne urządzenie używane do przygotowywania mięs, ryb oraz warzyw. Aktualnie na rynku istnieją trzy podstawowe rodzaje tego urządzenia: grill elektryczny, gazowy oraz węglowy. W niniejszym materiale skupimy się na analizie...
Wyprowadzasz się "na swoje" i masz już skompletowane prawie wszystko, ale nie wiesz, jakie noże kuchenne wybrać? To nic trudnego. Młody człowiek, który dopiero się wyprowadza do siebie, zazwyczaj nie ma zbyt wielkich funduszy, ale wystarczy zaledwie kilka porządnych...

Polecane